Wat is nou Mulchen? Bij de maaimachines waarbij het gras gemulcht wordt is het maaigoed extra fijn versnipperd en belandt het tussen het gras op de bodem. Deze groenbemesting voorziet het gazon van de juiste voedingsstoffen. Een kringloop die niet alleen heel milieuvriendelijk is, maar ook uw budget spaart. Mulchmaaien maakt immers niet alleen het afvoeren van maaigoed overbodig, ook het gebruik van kunstmest is verleden tijd.

Mulchen brengt duidelijk heel wat voordelen met zich mee. We zetten een paar belangrijkste op een rijtje:

 • Sneller maaien zonder opvangbox
  Steeds weer die opvangbox moeten leegmaken en het afval eventueel naar het containerpark brengen, dat kost tijd. Dankzij het mulchmaaien kunt u in één vlotte beweging het hele gazon afrijden. De tijd die u uitspaart door het maaigoed te laten liggen, kunt u besteden aan leukere tuinactiviteiten.
 • Groenbemesting zonder kunstmest
  De organische stikstof in het versnipperde maaigoed beschermt het grasperk. De voedingsbestanddelen komen traag, doeltreffend en regelmatig vrij. U bespaart aanzienlijke hoeveelheden meststof en ontziet daarbij het milieu en uw portemonnee.
 • Duurzame verbetering van het uitzicht en de kwaliteit van het gazon
  Uit onderzoek van de Weense universiteit voor bodemcultuur blijkt dat een gemulcht gazon dichter, groener en dus mooier blijft. Maaien met de mulchfunctie bevordert ook de groei van het gras. Daarnaast neemt de luchtdoorlatendheid voor bodemorganismen met 20 tot 40 procent toe.
 • Goed voor het milieu
  Bemesten op natuurlijke wijze is niet alleen tot 4 keer doeltreffender, het is ook goed voor het milieu en heel onderhoudsvriendelijk. Hoe beter het grasperk gevoed is en hoe dichter het is, hoe minder kansen onkruid en mos krijgen. De originele samenstelling van de plantensoorten wordt behouden.
 • Plaatsbesparend
  Een volledig seizoen grasmaaien kan voor een flinke hoop afval zorgen. Door te mulchen, kan u op de plaats van de composthoop voor het grasafval eventueel een tuinbank plaatsen om te genieten van uw mooi gazon en de geur van versgemaaid gras. Want daar heeft u nu meer tijd voor.

Mulchen, dat is uw gazon maaien én bemesten op hetzelfde moment, zonder tussendoor te moeten stoppen. Of u nu liever een robotmaaier aan het werk ziet of zelf aan de slag wilt gaan met een speciale mulchmaaier, in het assortiment Bij JVMachines vindt u vast en zeker uw mulchassistent.